ZDRAVÉ RECEPTY: Prinášame zdravšiu alternatívu k obľúbeným mäsovým fašírkam pre vašu rodinu: zeleninové fašírky z pšena. Ak ste pšeno ešte nikdy nejedli, toto je celkom chutný spôsob ako si ho prvýkrát vyskúšať.
Zeleninové fašírky z pšena
Doba prípravy: 50 minút
Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby
Ingrediencie:
- 200 g pšena
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 malá červená cibuľa
- za hrsť ovsených vločiek
- za hrsť petržlenovej vňate
- údené tofu
- 1 vajce
- majoránka
- soľ
- olivový olej
Postup prípravy:
- Rúru vyhrejeme na 200 stupňov C
- Pšeno sparíme 2 – 3 x vriacou vodou a ovsené vločky namočíme do vody
- Pšeno uvaríme v osolenej vode cca 20 minút (v pomere 1:2), necháme vychladnúť
- Cibuľu orestujeme na olivovom oleji
- Do vychladnutého pšena pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, orestovanú cibuľu, ovsené vločky zbavené vody, rozdrvené údené tofu, majoránku, vajce, soľ a zmes premiešame
- Zo zmesi vytvarujeme bochníky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a vo vyhriatej rúre ich upečieme do ružova
- “fašírky” necháme vychladnúť (v opačnom prípade by sa nám rozpadli) a podávame so zeleninovým šalátom
Veríme, že vám naše zeleninové fašírky z pšena budú chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.