ZDRAVÉ RECEPTY: Bábovka je veľmi obľúbený dezert, ktorý nevyžaduje žiadne špeciálne cukrárske zručnosti. Vďaka ovseným vločkám, sójovému jogurtu, kakau, hrozienkam, orechom a ďalším surovinám je nielen chutný, ale aj zdravý.
Zdravá bábovka s ovsenými vločkami
Doba prípravy: cca 60 minút
Množstvo ingrediencií: pre 3-4 osoby
Ingrediencie:
- 1,5 šálky ovsených vločiek
- 1,5 šálky drvených ovsených vločiek
- 3 celé vajcia
- 3 PL javorového sirupu
- 2 PL olivového oleja
- 2 ks sójového jogurtu
- 1 vanilkový cukor
- 1 bezfosfátový prášok do pečiva
- soľ
- 2 ČL citrónovej kôry
- 0,5 šálky sušených hrozienok
- 0,5 šálky vlašských orechov
- 2 PL kvalitného kakaa
- 1 ks horkej čokolády + olivový olej (na čokoládovú polevu)
Postup prípravy:
- Vločky, vajcia, sirup, vanilkový cukor a kypriaci prášok spolu zmiešame
- Do zmesi pridáme nasekané orechy, hrozienka, citrónovú šťavu, jogurty a všetko spolu zľahka premiešame
- Pečieme pri teplote 160°C cca 50 minút
- Vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou a posypeme orechmi
Pozn: pri cukrovke použite brezový cukor alebo stéviu
Viac informácií o liečivých účinkoch ovsa sa dozviete tu: ovos – liečivé účinky. Veríme, že vám naša zdravá bábovka bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.