ZDRAVÉ RECEPTY: Máte dome baklažán a neviete čo dobrého by ste si z neho pripravili? Skočte do obchodu, prikúpte ešte pár ďalších kúskov a pripravte sebe i celej svojej rodine zapekaný baklažán, na ktorý budete dlho spomínať. Nezabudnite dať do košíka aj celozrnný bulgur, píniové oriešky a granátové jablko, všetko ostatné by ste doma mohli mať :-)

Zapekaný baklažán

Doba prípravy: 60 minút

Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby

Ingrediencie:

  • 6 ks malých baklažánov
  • olivový olej
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 šálka celozrnného bulguru
  • 1/2 šálky petržlenovej vňate, nakrájanej najemno
  • 1/4 šálky bielej cibule, nakrájanej na malé kocky
  • 1/4 šálky píniových orieškov, opražených na sucho (+ na posypanie)
  • 1/4 šálky semienok z granátového jablka (+ na posypanie)
  • šťava a kôra z 1/2 BIO citróna

Naša rada: 

  • do náplne môžete pridať aj 1/4 šálky na jemno nakrájaných čerstvých koriandrových či petržlenových lístkov

Postup prípravy:

  • Rúru predhrejeme na 200 stupňov C
  • Baklažány umyjeme (ale nešúpeme), pozdĺžne prekrojíme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
  • Vo vyhriatej rúre ich upečieme do mäkka, cca 45 minút
  • Bulgur uvaríme podľa návodu na obale (trvá to cca 10 minút), pridáme petržlenovú vňať, cibuľu, píniové oriešky, semienka z granátového jablka, šťavu a kôru z citróna a olivový olej
  • Všetko spolu dobre premiešame a dochutíme soľou
  • Pripravenú zmes rozdelíme na zapekané baklažány a ozdobíme píniovými orieškami a semienkami z granátového jablka

Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám náš zapekaný baklažán bude chutiť.