ZDRAVÉ RECEPTY: Máte dome baklažán a neviete čo dobrého by ste si z neho pripravili? Skočte do obchodu, prikúpte ešte pár ďalších kúskov a pripravte sebe i celej svojej rodine zapekaný baklažán, na ktorý budete dlho spomínať. Nezabudnite dať do košíka aj celozrnný bulgur, píniové oriešky a granátové jablko, všetko ostatné by ste doma mohli mať :-)
Zapekaný baklažán
Doba prípravy: 60 minút
Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby
Ingrediencie:
- 6 ks malých baklažánov
- olivový olej
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 šálka celozrnného bulguru
- 1/2 šálky petržlenovej vňate, nakrájanej najemno
- 1/4 šálky bielej cibule, nakrájanej na malé kocky
- 1/4 šálky píniových orieškov, opražených na sucho (+ na posypanie)
- 1/4 šálky semienok z granátového jablka (+ na posypanie)
- šťava a kôra z 1/2 BIO citróna
Naša rada:
- do náplne môžete pridať aj 1/4 šálky na jemno nakrájaných čerstvých koriandrových či petržlenových lístkov
Postup prípravy:
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov C
- Baklažány umyjeme (ale nešúpeme), pozdĺžne prekrojíme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
- Vo vyhriatej rúre ich upečieme do mäkka, cca 45 minút
- Bulgur uvaríme podľa návodu na obale (trvá to cca 10 minút), pridáme petržlenovú vňať, cibuľu, píniové oriešky, semienka z granátového jablka, šťavu a kôru z citróna a olivový olej
- Všetko spolu dobre premiešame a dochutíme soľou
- Pripravenú zmes rozdelíme na zapekané baklažány a ozdobíme píniovými orieškami a semienkami z granátového jablka
Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám náš zapekaný baklažán bude chutiť.