ZDRAVÉ RECEPTY: Ochutnali ste už niekedy uvarené špaldové zrno? Má naozaj vynikajúcu orieškovú chuť, ktorá ho predurčuje byť dobrým základom nielen do koláčikov, ale aj na prípravu rôznych druhov zdravých šalátov. Preto neváhajte a nechajte sa inšpirovať našim receptom na špaldové kernotto. 

Výživné a rovnako chutné špaldové kernotto

Doba prípravy: cca 20 minút + doba varenia špaldového zrna

Množstvo ingrediencií: pre 3 – 4 osoby

Ingrediencie:

  • 250 g špaldového zrna
  • 1 červená + 1 zelená + 1 pomarančová  paprika
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 čili papričky (pre deti vynecháme)
  • 1/2 rímskeho šalátu
  • 1 bal. údeného tofu
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 150 g uvareného cíceru
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • šťava z 1/2 citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie (pre deti vynecháme)
  • petržlenová vňať
  • olivový olej

Postup prípravy:

  • Do väčšej panvice dáme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a čili papričku, restujeme do zlatista
  • Pridáme na plátky nakrájané papriky, uvarený cícer, mrkvu a rímsky šalát, restujeme cca 5 – 6 minút
  • Keď je zelenina tak akurát mäkká, pridáme olivový olej, kurkumu, mletú červenú papriku, soľ a mleté čierne korenie, restujeme cca 2 – 3 minúty
  • Zmes odstavíme, pridáme nakrájané tofu, citrón, najemno nasekanú petržlenovú vňať, premiešame s uvareným špaldovým zrnom  
  • Šalát podávame vychladený – čím dlhšie “stojí”, tým je chutnejší  

Viac informácií o liečivých účinkoch špaldy sa dozviete v našom článku: špalda – liečivé účinky.

Veríme, že vám náš recept na špaldové kernotto bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.

Mohlo by sa vám hodiť

[products limit=”4″ columns=”4″ category=”Kernotto”]