ZDRAVÉ RECEPTY: Paradajková polievka sa pre mnohých z nás spája so syrom a cestovinou. Talianska paradajková polievka s bielou fazuľou vám síce môže znieť trocha netradične, avšak je to predsa len výborná alternatíva pre zdravší spôsob života.
Talianska paradajková polievka s bielou fazuľou
Doba prípravy: cca 30 – 40 minút
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu
Ingrediencie:
- 1 PL olivového oleja
- 1 ks červenej papriky (nakrájaná na kocky)
- 120 g uvarenej bielej fazule
- 1 KL rozmarínu
- 1 KL oregana alebo šalvie
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ks drvených paradajok v skle (prípadne čerstvé)
- 1 PL parmezánu (nemusí byť)
- 1,5 dcl vody
- soľ
- mleté čierne korenie
- čili papričky
Postup prípravy:
- Na oleji opražíme papriku a fazuľu asi 3 minúty. Pridáme bylinky, cesnak a zalejeme drvenými paradajkami a vodou
- Ochutíme soľou, korením a trochou čili
- Chvíľu povaríme a podávame s krajcom na sucho opečeného ražného chleba a nastrúhaným parmezánom
Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že nám dáte vedieť, ako vám táto talianska paradajková polievka s bielou fazuľou chutila.