ZDRAVÉ RECEPTY: Paradajková polievka sa pre mnohých z nás spája so syrom a cestovinou. Talianska paradajková polievka s bielou fazuľou vám síce môže znieť trocha netradične, avšak je to predsa len výborná alternatíva pre zdravší spôsob života. 

Talianska paradajková polievka s bielou fazuľou

Doba prípravy: cca 30 – 40 minút

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu

Ingrediencie:

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ks červenej papriky (nakrájaná na kocky)
  • 120 g uvarenej bielej fazule
  • 1 KL rozmarínu
  • 1 KL oregana alebo šalvie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ks drvených paradajok v skle (prípadne čerstvé)
  • 1 PL parmezánu (nemusí byť)
  • 1,5 dcl vody
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čili papričky

Postup prípravy:

  • Na oleji opražíme papriku a fazuľu asi 3 minúty. Pridáme bylinky, cesnak a zalejeme drvenými paradajkami a vodou
  • Ochutíme soľou, korením a trochou čili
  • Chvíľu povaríme a podávame s krajcom na sucho opečeného ražného chleba a nastrúhaným parmezánom

Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že nám dáte vedieť, ako vám táto talianska paradajková polievka s bielou fazuľou chutila.