ZDRAVÉ RECEPTY: Spôsobov prípravy chutnej šošovicovej polievky je viacero. Vďaka ovseným otrubám s klíčkami má naša dnešná krémová šošovicová polievka mnoho pozitívnych účinkov pre naše zdravie. Ak nemáte dostatok voľného času, tento recept si vďaka sterilizovanej šošovici pripravíte za necelých 30 minút. 

Šošovicová polievka pre správnu krvotvorbu

Doba prípravy: cca 30 minút

Množstvo ingrediencií: pre 3 osoby

Ingrediencie:

  • 800 ml zeleninového vývaru (voda + solčanka)
  • 3 ČL majoránky
  • 250 g sterilizovanej hnedej šošovice
  • petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie

Naše odporúčanie:

  • sterilizovanú šošovicu pred použitím prepláchnite pod tečúcou vodou

Postup prípravy:

  • Na oleji do zlatista orestujeme mrkvu, cibuľu a klinčeky
  • Pridáme vývar, ovsené otruby s klíčkami a varíme cca 10 minút
  • Ďalej pridáme majoránku, šošovicu, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, spolu premiešame a rozmixujeme ponorným mixérom
  • Varíme ešte 3 – 4 minúty, dáme na tanier a ihneď podávame

O liečivých účinkoch ovsa si môžete podrobne prečítať tu: liečivé účinky ovsa. Dúfame, že vám a celej vaše rodine bude naša krémová šošovicová polievka naozaj chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť.