ZDRAVÉ RECEPTY: Zdravé a prospešné raňajky môžu byť „na sladko“ alebo aj „na slano“. Vďaka konopnému oleju sa vaša polenta stane zdrojom esenciálnych mastných kyselín, ktoré majú protizápalový účinok.

Polenta s konopnou múkou a jablkovým kompótom

Pre stabilizáciu hladiny cukru môžete pridať škorice, koľko znesiete :-)

Doba prípravy: cca 10 minút

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu

Ingrediencie:

  • 250 – 300 ml vody
  • 1/3 šálky zmesi kukuričnej múky a konopnej múky (pomer 3:1)
  • 1 PL konopného oleja SUM
  • 1 PL javorového sirupu
  • škorica

Postup prípravy:

  • Zmiešame kukuričnú krupicu a celozrnnú konopnú múku v pomere 3:1
  • Vodu privedieme do varu a za stáleho miešania pridávame zmes múky. Varíme do zhustnutia, asi 3 minúty
  • Na záver pridáme škoricu, javorový sirup a až po ostavení kaše konopný olej
  • Chutí výborne k domácim jablkovým kompótom a strúhanými orechmi

Viac informácií o konopných potravinách sa dozviete v našom článku: konopa ako potravina. Viac zdravých receptov nájdete v: konopná kuchárka.

Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám bude naša delikátna polenta naozaj chutiť.