ZDRAVÉ RECEPTY: Zdravé a prospešné raňajky môžu byť „na sladko“ alebo aj „na slano“. Vďaka konopnému oleju sa vaša polenta stane zdrojom esenciálnych mastných kyselín, ktoré majú protizápalový účinok.
Polenta s konopnou múkou a jablkovým kompótom
Pre stabilizáciu hladiny cukru môžete pridať škorice, koľko znesiete :-)
Doba prípravy: cca 10 minút
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu
Ingrediencie:
- 250 – 300 ml vody
- 1/3 šálky zmesi kukuričnej múky a konopnej múky (pomer 3:1)
- 1 PL konopného oleja SUM
- 1 PL javorového sirupu
- škorica
Postup prípravy:
- Zmiešame kukuričnú krupicu a celozrnnú konopnú múku v pomere 3:1
- Vodu privedieme do varu a za stáleho miešania pridávame zmes múky. Varíme do zhustnutia, asi 3 minúty
- Na záver pridáme škoricu, javorový sirup a až po ostavení kaše konopný olej
- Chutí výborne k domácim jablkovým kompótom a strúhanými orechmi
Viac informácií o konopných potravinách sa dozviete v našom článku: konopa ako potravina. Viac zdravých receptov nájdete v: konopná kuchárka.
Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám bude naša delikátna polenta naozaj chutiť.