ZDRAVÉ RECEPTY: Boršč je nielen svetoznáme, ale aj veľmi chutné jedlo. Dnes vám ponúkame recept na vegetariánsky boršč, do ktorého sme pridali aj trochu čili papričiek.   

Pikantný vegetariánsky boršč

Doba prípravy: cca 60 minút

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porciu)

Ingrediencie:

  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks petržlenu
  • 1 ks červenej repy
  • 2 ks zemiakov
  • 1 pohár červenej kapusty
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks paradajkového pretlaku v skle
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • 2 PL sójovej smotany
  • bobkový list
  • mleté čierne korenie
  • mleté čili papričky
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať

Postup prípravy:

  • Do zeleninového vývaru dáme nastrúhanú červenú repu a chvíľu povaríme
  • Pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, kolieska mrkvy a petržlenu, zemiaky na kocky, bobkový list, paradajkový pretlak a varíme do zmäknutia zeleniny
  • Nakoniec pridáme podľa chuti citrónovú šťavu, mleté čierne korenie a trocha čili a cesnak
  • Podávame ozdobené so sójovou smotanou a petržlenovou vňaťou

Veríme, že vám náš recept na pikantný vegetariánsky boršč bude chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť.

Mgr.Lukáš Kovačovič