ZDRAVÉ RECEPTY: Boršč je nielen svetoznáme, ale aj veľmi chutné jedlo. Dnes vám ponúkame recept na vegetariánsky boršč, do ktorého sme pridali aj trochu čili papričiek.
Pikantný vegetariánsky boršč
Doba prípravy: cca 60 minút
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porciu)
Ingrediencie:
- 2 ks mrkvy
- 1 ks petržlenu
- 1 ks červenej repy
- 2 ks zemiakov
- 1 pohár červenej kapusty
- 200 ml zeleninového vývaru
- 1 ks paradajkového pretlaku v skle
- 1 ČL olivového oleja
- 1/2 strúčika cesnaku
- 2 PL sójovej smotany
- bobkový list
- mleté čierne korenie
- mleté čili papričky
- citrónová šťava
- petržlenová vňať
Postup prípravy:
- Do zeleninového vývaru dáme nastrúhanú červenú repu a chvíľu povaríme
- Pridáme nadrobno nakrájanú kapustu, kolieska mrkvy a petržlenu, zemiaky na kocky, bobkový list, paradajkový pretlak a varíme do zmäknutia zeleniny
- Nakoniec pridáme podľa chuti citrónovú šťavu, mleté čierne korenie a trocha čili a cesnak
- Podávame ozdobené so sójovou smotanou a petržlenovou vňaťou
Veríme, že vám náš recept na pikantný vegetariánsky boršč bude chutiť.
Prajeme vám dobrú chuť.
Mgr.Lukáš Kovačovič