ZDRAVÉ RECEPTY: Ovsené vločky sa pre mnohých z nás v prevažnej miere spájajú so sladkými raňajkami. Aby sme však túto skutočnosť vyvrátili, prinášame vám lahodné rizoto, ktoré je okrem vločiek kombináciou šampiňónov, parmezánu, cesnaku, tymiánu a ďalších chutných surovín.      

Ovsené vločky so šampiňónmi

Doba prípravy: cca 20 minút

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)

Ingrediencie:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1 šálka vody
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL parmezánu
  • 5 – 6 ks šampiňónov
  • 1 ČL tymiánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 stredne veľkej cibule
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup prípravy:

  • Do hrnca nalejeme vodu, pridáme ovsené vločky a varíme do mäkka
  • Pokiaľ sa varia ovsené vločky, nakrájame si šampiňóny, cibuľu, cesnak a tymián na malé kocky
  • Na panvicu dáme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme cca 3-4 minúty. Pridáme šampiňóny a tymián a restujeme ďalších cca 5-7 minút
  • Keď sú vločky uvarené, zmiešame ich s nastrúhaným parmezánom a všetko to spolu dobre premiešame
  • Podávame s kyslou kapustou

Tento recept obsahu ovos, ktorého konzumácia má pre nás organizmus viacero liečivých účinkov. Viac informácií sa dozviete v našom článku: ovos – liečivé účinky.

Veríme, že vám náš recept na lahodné rizoto s obsahom ovsených vločiek bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.