ZDRAVÉ RECEPTY: Ovsené vločky sa pre mnohých z nás v prevažnej miere spájajú so sladkými raňajkami. Aby sme však túto skutočnosť vyvrátili, prinášame vám lahodné rizoto, ktoré je okrem vločiek kombináciou šampiňónov, parmezánu, cesnaku, tymiánu a ďalších chutných surovín.
Ovsené vločky so šampiňónmi
Doba prípravy: cca 20 minút
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)
Ingrediencie:
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1 šálka vody
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL parmezánu
- 5 – 6 ks šampiňónov
- 1 ČL tymiánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 stredne veľkej cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy:
- Do hrnca nalejeme vodu, pridáme ovsené vločky a varíme do mäkka
- Pokiaľ sa varia ovsené vločky, nakrájame si šampiňóny, cibuľu, cesnak a tymián na malé kocky
- Na panvicu dáme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme cca 3-4 minúty. Pridáme šampiňóny a tymián a restujeme ďalších cca 5-7 minút
- Keď sú vločky uvarené, zmiešame ich s nastrúhaným parmezánom a všetko to spolu dobre premiešame
- Podávame s kyslou kapustou
Tento recept obsahu ovos, ktorého konzumácia má pre nás organizmus viacero liečivých účinkov. Viac informácií sa dozviete v našom článku: ovos – liečivé účinky.
Veríme, že vám náš recept na lahodné rizoto s obsahom ovsených vločiek bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.