ZDRAVÉ RECEPTY: Z času načas dostane každý z nás neprekonateľnú chuť na palacinky. Neklamte, že vy nie. Aké by ale mali byť palacinky, keď všade okolo číha chrípka? Kravské mlieko, biela múka a cukor vo vašom dezerte? Tomu by sa veru naše imunokompetentné bunky nepotešili.
Ovsené palacinky, ktorých sa chrípka zľakne
Recept, ktorý sme pre vás pripravili:
– nezahlieňuje (kravské mlieko sme nahradili ovseným)
– podporí vašu imunitu (bielu pšeničnú múku sme nahradili celozrnnou ovsenou a ovsenými otrubami s klíčkami).
Ovos poskytne veľa betablukánu a nebude vašu hladinu cukru zvyšovať geometrickým radom. Biele krvinky tak nedostanú „lopatou“, ale budú mať čistú hlavu na boj s nepriateľom.
Doba prípravy: cca 30 minút
Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby
Ingrediencie:
- 600 ml ovseného mlieka (ALNATURA)
- 2 celé vajíčka z domáceho (BIO) chovu
- štipka soli
- ovsená múka a ovsené otruby s klíčkami (ALNATURA) pridajte v pomere (9:1)
- olivový olej
Postup prípravy:
- Do misy nalejeme ovsené mlieko, pridáme 2 celé vajíčka, štipku soli a metličkou dobre premiešame
- Postupne pridávame ovsenú múku (vrátane ovsených otrúb s klíčkami), kým nemá cesto tú správnu konzistenciu (keď bude hustejšie, môžete mať namiesto palaciniek lievance)
- Palacinky (lievance) upečieme na panvici, naplníme rôznym ovocím, zavinieme a podávame (ak to zvládnete, nepridávajte cukor, maximálne brezový, či steviu)
O liečivých účinkoch ovsa si môžete podrobne prečítať tu: liečivé účinky ovsa.
Veríme, že vám naše ovsené palacinky s ovocím budú chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.