ZDRAVÉ RECEPTY: Ak ste už počuli, že “ochutené čokolády” obsahujú priveľa cukru a len minimum skutočnej čokolády, počuli ste správne! V tomto dezerte je však nielen plno čokolády ale aj dávka kvalitnej kávy, ktoré vám spolu dodajú množstvo antioxidantov v podobe dobrej nálady :-).
Neobvyklý dezert: kávová čokoláda s mandľami
Doba prípravy: 20 minút
Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby
Ingrediencie:
- 300 g kvalitnej horkej čokolády (min. 85%)
- 1/2 šálky pražených mandlí, nasekaných na menšie kúsky
- 1 – 2 PL kvalitnej kávy z čerstvo pražených zŕn
- kokosový či brezový cukor podľa chuti (nemusí byť)
Postup prípravy:
- Dosku na krájanie obalíme potravinárskou fóliou
- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli
- Keď je čokoláda rozpustená, pridáme kávu a cca 1/4 z celkového množstva pražených mandlí
- Zmes dobre premiešame, vylejeme na potravinársku fóliu (na výšku cca 0,5 cm), posypeme zvyšnými mandľami
- Pri izbovej teplote necháme stuhnúť cca 6 – 8 hodín, v prípade nedostatku času ju vložíme do chladničky
- Polámeme na menšie kúsky a môžeme uchovávať vo vzduchotesnej nádobe
Prajeme vám dobrú chuť a dúfame, že vám kávový dezert s mandľami spríjemní deň či už doma, v práci alebo na cestách.
Pozn. pre cukrovkárov: pre vás je na sladenie vhodná stévia alebo brezový cukor