ZDRAVÉ RECEPTY: Cícer je právom považovaný za veľmi hodnotnú strukovinu, ktorý sa okrem iného hodí do omáčok, polievok či šalátov. Náš recept na marinovaný cícer je teda nielen zdravý, ale najmä vynikajúci k všetkým jedlám s obsahom ryže.   

Marinovaný cícer

Doba prípravy: cca 20 minút + marinovanie 24 h

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)

Ingrediencie:

  • 250 g cícera z konzervy
  • 25 g sušených paradajok v skle
  • 2 PL olivového oleja
  • 10 ml citrónovej šťavy
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • 10 g nasekanej petržlenovej vňate, prípadne bazalky
  • soľ

Naše odporúčanie:

  • ak nemáte sušené paradajky, môžete použiť aj čerstvé (na jemno nakrájané)
  • cícer z konzervy pred použitím prepláchnite vodou
  • cícer je ideálne pred zmiešaním zohriať, lepšie sa spojí s jednotlivými ingredienciami

Postup prípravy:

  • Sušené paradajky necháme zmäknúť v horúcej vode, nakrájame na malé kúsky a zmiešame s pretlačeným strúčikom cesnaku, olejom a citrónovou šťavou
  • Zmes primiešame k cíceru, pridáme petržlenovú vňať a dochutíme soľou
  • Takto pripravený cícer marinujeme 24 h
  • Podávame napr. s naturálnou ryžou

Pred deti do troch rokov odporúčame skúsiť najprv malé množstvo a plnú porciu dať až pri určitom návyku na strukoviny.

Aj napriek tomu, že marinovaný cícer nie je v našich podmienkach často konzumovaný, veríme, že vám zachutí a budete si ho pripravovať pri každej možnej príležitosti.

Prajeme vám dobrú chuť.