ZDRAVÉ RECEPTY: Cícer je právom považovaný za veľmi hodnotnú strukovinu, ktorý sa okrem iného hodí do omáčok, polievok či šalátov. Náš recept na marinovaný cícer je teda nielen zdravý, ale najmä vynikajúci k všetkým jedlám s obsahom ryže.
Marinovaný cícer
Doba prípravy: cca 20 minút + marinovanie 24 h
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)
Ingrediencie:
- 250 g cícera z konzervy
- 25 g sušených paradajok v skle
- 2 PL olivového oleja
- 10 ml citrónovej šťavy
- 1/2 strúčika cesnaku
- 10 g nasekanej petržlenovej vňate, prípadne bazalky
- soľ
Naše odporúčanie:
- ak nemáte sušené paradajky, môžete použiť aj čerstvé (na jemno nakrájané)
- cícer z konzervy pred použitím prepláchnite vodou
- cícer je ideálne pred zmiešaním zohriať, lepšie sa spojí s jednotlivými ingredienciami
Postup prípravy:
- Sušené paradajky necháme zmäknúť v horúcej vode, nakrájame na malé kúsky a zmiešame s pretlačeným strúčikom cesnaku, olejom a citrónovou šťavou
- Zmes primiešame k cíceru, pridáme petržlenovú vňať a dochutíme soľou
- Takto pripravený cícer marinujeme 24 h
- Podávame napr. s naturálnou ryžou
Pred deti do troch rokov odporúčame skúsiť najprv malé množstvo a plnú porciu dať až pri určitom návyku na strukoviny.
Aj napriek tomu, že marinovaný cícer nie je v našich podmienkach často konzumovaný, veríme, že vám zachutí a budete si ho pripravovať pri každej možnej príležitosti.
Prajeme vám dobrú chuť.