ZDRAVÉ RECEPTY: Losos je nepochybne veľmi obľúbená ryba, ktorú si mnohí z nás doprajú nielen počas celého roka, ale najmä na Vianoce. Tento recept si môžete doplniť rôznymi druhmi grilovanej zeleniny spolu s toastovým chlebom.
Losos s pomarančovo – balzamikovou glazúrou
Doba prípravy: cca 60 minút
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)
Ingrediencie:
- 150 g surového lososa (filet)
- 20 ml čerstvej pomarančovej šťavy
- 20 ml balzamikového octu
- 1 ČL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL rozmarínu
- 2 lístky čerstvej bazalky
- plátok čerstvého citróna
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie (okrem lososa) spolu rozmixujeme = vytvoríme marinádu
- Marinádu natrieme na filety a odložíme na 30 minút do chladničky
- Potom filety vyberieme a prudko orestujeme asi 4 minúty z každej strany
- Takto pripraveného lososa podávame s nasucho opekanými 2 krajcami toastového chleba a orestovaným baklažánom a ďalšou zeleninou podľa vlastnej chuti
Veríme, že vám náš losos s pomarančovo – balzamikovou glazúrou bude chutiť.
Prajeme vám dobrú chuť