ZDRAVÉ RECEPTY: Losos je nepochybne veľmi obľúbená ryba, ktorú si mnohí z nás doprajú nielen počas celého roka, ale najmä na Vianoce. Tento recept si môžete doplniť rôznymi druhmi grilovanej zeleniny spolu s toastovým chlebom. 

Losos s pomarančovo – balzamikovou glazúrou

Doba prípravy: cca 60 minút

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)

Ingrediencie:

  • 150 g surového lososa (filet)
  • 20 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  • 20 ml balzamikového octu
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL rozmarínu
  • 2 lístky čerstvej bazalky
  • plátok čerstvého citróna

Postup prípravy:

  • Všetky ingrediencie (okrem lososa) spolu rozmixujeme = vytvoríme marinádu
  • Marinádu natrieme na filety a odložíme na 30 minút do chladničky
  • Potom filety vyberieme a prudko orestujeme asi 4 minúty z každej strany
  • Takto pripraveného lososa podávame s nasucho opekanými 2 krajcami toastového chleba a orestovaným baklažánom a ďalšou zeleninou podľa vlastnej chuti

Veríme, že vám náš losos s pomarančovo – balzamikovou glazúrou bude chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť