ZDRAVÉ RECEPTY: Losos s avokádovo – pomarančovou omáčkou je vynikajúcim rybacím receptom pre milovníkov morských rýb a netradičných chutí. Kombinácia lososa a avokádovo – pomarančovej omáčky dodáva tomuto jedlu predovšetkým osviežujúcu chuť, ktorú budú milovať aj vaše deti.
Losos s avokádovo – pomarančovou omáčkou
Doba prípravy: cca 30 minút
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)
Ingrediencie:
- 45 g pomaranča
- 45 g avokáda
- 8 g červenej cibule, nadrobno
- 1 ČL petržlenovej vňate, najemno
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 1 filet lososa
- 25 g baby špenátu
- 25 g mrkvy, na slíže
Postup prípravy:
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Lososa osolíme, okoreníme mletým čiernym korenín a upečieme v alobale
- Pomaranč zbavíme šupky, vidličkou roztlačíme s avokádom a zmiešame s červenou cibuľou. Pridáme petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, osolíme a opäť okoreníme
- Upečeného lososa podávame s posoleným baby špenátom, mrkvou a pripravenou avokádovo-pomarančovou omáčkou
- Ako prílohu odporúčame varené zemiaky
Veríme, že vám náš losos s avokádovo-pomarančovou omáčkou bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.