ZDRAVÉ RECEPTY: Losos s avokádovo – pomarančovou omáčkou je vynikajúcim rybacím receptom pre milovníkov morských rýb a netradičných chutí. Kombinácia lososa a avokádovo – pomarančovej omáčky dodáva tomuto jedlu predovšetkým osviežujúcu chuť, ktorú budú milovať aj vaše deti.

Losos s avokádovo – pomarančovou omáčkou

Doba prípravy: cca 30 minút

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)

Ingrediencie:

  • 45 g pomaranča
  • 45 g avokáda
  • 8 g červenej cibule, nadrobno
  • 1 ČL petržlenovej vňate, najemno
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 filet lososa
  • 25 g baby špenátu
  • 25 g mrkvy, na slíže

Postup prípravy:

  • Rúru predhrejeme na 200 °C. Lososa osolíme, okoreníme mletým čiernym korenín a upečieme v alobale
  • Pomaranč zbavíme šupky, vidličkou roztlačíme s avokádom a zmiešame s červenou cibuľou. Pridáme petržlenovú vňať,  citrónovú šťavu, osolíme a opäť okoreníme
  • Upečeného lososa podávame s posoleným baby špenátom, mrkvou a pripravenou avokádovo-pomarančovou omáčkou
  • Ako prílohu odporúčame varené zemiaky

Veríme, že vám náš losos s avokádovo-pomarančovou omáčkou bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.