ZDRAVÉ RECEPTY: Krémová špargľová polievka je vďaka kombinácii olivového oleja, póru a ďalších použitých ingrediencií skvelou variantou nielen pre celiatikov ale aj tých, ktorých organizmus netoleruje laktózu. V tomto recepte sme zámerne použili bielu špargľu, pretože je lahodnejšia.

Krémová špargľová polievka

Doba prípravy: cca 30 minút

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porciu)

Ingrediencie:

Postup prípravy:

  • Celozrnný toast opečieme nasucho a nasekáme na malé kocky
  • Na oleji opražíme pór, nakrájanú koreňovú zeleninu a ošúpanú špargľu. Posypeme ovsenou múkou, zalejeme vodou a povaríme
  • Po uvarení rozmixujeme na hladký krém spolu s petržlenovou vňaťou a dochutíme kurkumou
  • Servírujeme na tanieri posypanom krutónmi

Naša rada:

  • Ak ste celiatik, tak celozrnný toast nahraďte iných druhom bezlepkového toastu

Viac informácií o liečivých účinkoch ovsa sa dozviete v našom článku: ovos – liečivé účinky. Veríme, že vám naša krémová špargľová polievka bude chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť.

Mohlo by sa vám hodiť

[products limit=”4″ columns=”4″ category=”Špargľová polievka”]