ZDRAVÉ RECEPTY: Krémová špargľová polievka je vďaka kombinácii olivového oleja, póru a ďalších použitých ingrediencií skvelou variantou nielen pre celiatikov ale aj tých, ktorých organizmus netoleruje laktózu. V tomto recepte sme zámerne použili bielu špargľu, pretože je lahodnejšia.
Krémová špargľová polievka
Doba prípravy: cca 30 minút
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porciu)
Ingrediencie:
- 1 ČL olivového oleja
- 1 ČL ovsenej múky
- 20 g póru
- 40 g ošúpanej bielej špargle
- 10 g mrkvy
- 10 g petržlenu
- 280 ml vody
- soľ
- kurkuma
- 1 PL petržlenovej vňate
Postup prípravy:
- Celozrnný toast opečieme nasucho a nasekáme na malé kocky
- Na oleji opražíme pór, nakrájanú koreňovú zeleninu a ošúpanú špargľu. Posypeme ovsenou múkou, zalejeme vodou a povaríme
- Po uvarení rozmixujeme na hladký krém spolu s petržlenovou vňaťou a dochutíme kurkumou
- Servírujeme na tanieri posypanom krutónmi
Naša rada:
- Ak ste celiatik, tak celozrnný toast nahraďte iných druhom bezlepkového toastu
Viac informácií o liečivých účinkoch ovsa sa dozviete v našom článku: ovos – liečivé účinky. Veríme, že vám naša krémová špargľová polievka bude chutiť.
Prajeme vám dobrú chuť.
Mohlo by sa vám hodiť
[products limit=”4″ columns=”4″ category=”Špargľová polievka”]