ZDRAVÉ RECEPTY: Ak vám život výnimočne prinesie voľné víkendové popoludnie a v tej pohode dostanete chuť na niečo poriadne čokoládové, v tom prípade ste tu správne: ponúkame cuketové brownies. Cuketa pomôže znížiť kalorickú hodnotu a doplní draslík, kyselinu listovú a karotenoidy. Tento recept vám určite urobí dobrú náladu a zároveň si nepokazíte trávenie. Naopak, vaše črevá sa vám za 2 gramy vlákniny v jednom jedinom kúsku určite poďakujú

Jesenné cuketové brownies

Doba prípravy: 20 minút, pečenie 40 minút

Množstvo ingrediencií: cca 4 – 6 osôb

Ingrediencie:

brownies

  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 CL mletej škorice
  • 1/2 ČL soli (dôležité!)
  • 1/2 šálky kvalitného kakaa
  • vločky / guľôčky z horkej čokolády cca 100 – 200 g

Postup prípravy:

  • Predhrejeme rúru na 180 st C a formu na pečenie vyložíme nelepivým papierom
  • V jednej mise zmiešame tekuté ingrediencie (med, olej, vajcia, citrónovú šťavu, vanilku) a dôkladne premiešame
  • V druhej mise pomiešame suché ingrediencie (múku, kypriaci prášok, škoricu, kakao a soľ)
  • Suchú zmes opatrne primiešame do tekutej
  • Pridáme cuketu zbavenú prebytočnej vody a čokoládové vločky podľa chuti
  • Pečieme cca 40 – 45 minút
  • Necháme vychladnúť a podávame

Ak si želáte bezlepkovú variantu nie je problém vymeniť múku za napr. pohánkovú alebo mandľovú.

Veríme, že si naše cuketové brownies pri poobednej kávičke poriadne vychutnáte. Viac informácií o liečivých účinkoch špaldy sa dozviete v našom článku: špalda – liečivé účinky. Prajeme vám dobrú chuť!