ZDRAVÉ RECEPTY: Gazpacho s baby krevetami je polievka, ktorá sa nevarí. Týmto receptom teda potešíme nielen milovníkov surovej zeleniny ale aj tých, ktorí si chcú pripraviť výdatné jedlo bez varenia. 

Gazpacho s baby krevetami

Doba prípravy: cca 30 minút

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porciu)

Ingrediencie:

  • 140 ml surovej paradajkovej šťavy
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • 1 ČL hnedého cukru
  • 30 g červenej cibule
  • 30 g zelenej a červenej papriky
  • 30 g stonkového zeleru
  • 40 g paradajok (bez šupky)
  • 30 g nakrájanej uhorky
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • soľ
  • 3 – 4 ks baby kreviet
  • pár kvapiek Tabasca
  • pažítka

Postup prípravy:

  • Paradajkovú šťavu zmiešame s cesnakom vo veľkej nádobe
  • Zvyšnú nakrájanú zeleninu (okrem 1,5 PL nakrájanej papriky a uhoriek, ktoré si odložíme na ozdobu) rozmixujeme
  • Všetko spolu zmiešame a na záver primiešame citrónovú šťavu, soľ, cukor, Tabasco, pažítku a krevety
  • Pred podávaním ozdobíme ozdobíme odloženou zeleninou

Naša rada:

  • baby krevety si vopred orestujte na olivovom oleji (cca 5 minút)

Veríme, že vám naše gazpacho bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.

Mgr.Lukáš Kovačovič