ZDRAVÉ RECEPTY: Gazpacho s baby krevetami je polievka, ktorá sa nevarí. Týmto receptom teda potešíme nielen milovníkov surovej zeleniny ale aj tých, ktorí si chcú pripraviť výdatné jedlo bez varenia.
Gazpacho s baby krevetami
Doba prípravy: cca 30 minút
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porciu)
Ingrediencie:
- 140 ml surovej paradajkovej šťavy
- 1/2 strúčika cesnaku
- 1 ČL hnedého cukru
- 30 g červenej cibule
- 30 g zelenej a červenej papriky
- 30 g stonkového zeleru
- 40 g paradajok (bez šupky)
- 30 g nakrájanej uhorky
- 1 ČL citrónovej šťavy
- soľ
- 3 – 4 ks baby kreviet
- pár kvapiek Tabasca
- pažítka
Postup prípravy:
- Paradajkovú šťavu zmiešame s cesnakom vo veľkej nádobe
- Zvyšnú nakrájanú zeleninu (okrem 1,5 PL nakrájanej papriky a uhoriek, ktoré si odložíme na ozdobu) rozmixujeme
- Všetko spolu zmiešame a na záver primiešame citrónovú šťavu, soľ, cukor, Tabasco, pažítku a krevety
- Pred podávaním ozdobíme ozdobíme odloženou zeleninou
Naša rada:
- baby krevety si vopred orestujte na olivovom oleji (cca 5 minút)
Veríme, že vám naše gazpacho bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.
Mgr.Lukáš Kovačovič