ZDRAVÉ RECEPTY: Cviklový šalát je pre mnohých z nás úplne bežnou súčasťou jedálnička. Cvikla je dostupná počas celého roka, a pre zdravie nášho organizmu má nezanedbateľný prínos. Recept obsahuje okrem cvikle a ďalších surovín najmä špenát, takže máte možnosť ochutnať naozaj vynikajúcu lahôdku.

Cviklový šalát so špenátom

Doba prípravy: cca 20 minút + varenie cvikle

Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)

Ingrediencie:

  • 180 g uvarenej cvikle
  • 60 g surových baby špenátových listov
  • 70 g póru
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL balzamika
  • 1 ČL tekvicového oleja
  • 1 ČL petržlenovej vňate
  • 1 ČL opražených slnečnicových semienok
  • 20 g nahrubo strúhaného parmezánu alebo ovčej fety (pri alergii na kravské mlieko)

Postup prípravy:

  • Na oleji opražíme pór a na kolieska nakrájanú cviklu (prípadne na iné tvary)
  • Pridáme balzamiko a na záver surové špenátové listy
  • Na tanieri pridáme trochu tekvicového oleja a posypeme semienkami, petržlenovou vňaťou a parmezánom
  • Vhodná príloha je grahamový rožok alebo celozrnný kuskus

Naša rada:

  • Pokiaľ šalát podávate bez parmezánu, je vhodný skôr ako príloha. Napr. k zelenému jedlu: špargľové rizoto

Veríme, že vám náš cviklový šalát so špenátom bude chutiť, a že vďaka tomuto receptu zmeníte svoj bežný stereotyp.

Prajeme vám dobrú chuť.