ZDRAVÉ RECEPTY: Cviklový šalát je pre mnohých z nás úplne bežnou súčasťou jedálnička. Cvikla je dostupná počas celého roka, a pre zdravie nášho organizmu má nezanedbateľný prínos. Recept obsahuje okrem cvikle a ďalších surovín najmä špenát, takže máte možnosť ochutnať naozaj vynikajúcu lahôdku.
Cviklový šalát so špenátom
Doba prípravy: cca 20 minút + varenie cvikle
Množstvo ingrediencií: pre 1 osobu (1 porcia)
Ingrediencie:
- 180 g uvarenej cvikle
- 60 g surových baby špenátových listov
- 70 g póru
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL balzamika
- 1 ČL tekvicového oleja
- 1 ČL petržlenovej vňate
- 1 ČL opražených slnečnicových semienok
- 20 g nahrubo strúhaného parmezánu alebo ovčej fety (pri alergii na kravské mlieko)
Postup prípravy:
- Na oleji opražíme pór a na kolieska nakrájanú cviklu (prípadne na iné tvary)
- Pridáme balzamiko a na záver surové špenátové listy
- Na tanieri pridáme trochu tekvicového oleja a posypeme semienkami, petržlenovou vňaťou a parmezánom
- Vhodná príloha je grahamový rožok alebo celozrnný kuskus
Naša rada:
- Pokiaľ šalát podávate bez parmezánu, je vhodný skôr ako príloha. Napr. k zelenému jedlu: špargľové rizoto
Veríme, že vám náš cviklový šalát so špenátom bude chutiť, a že vďaka tomuto receptu zmeníte svoj bežný stereotyp.
Prajeme vám dobrú chuť.