ZDRAVÉ RECEPTY: Ak si chcete dobre a bez výčitiek zamaškrtiť, naša čokoládová torta je nielen plná zdravých surovín, ale aj rýchla na prípravu. Žiadne pečenie a už žiadny špinavý pekáč. Pre tento dezert budete potrebovať kvalitné suroviny, chuť, odhodlanie a samozrejme aj nejaký ten priestor v chladničke. I keď, kto vie? :-)
Čokoládová torta s príchuťou mäty
Doba prípravy: 30 minút + doba chladenia (min. 6 hodín)
Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby
Ingrediencie:
- 200 g orechov (mandle, vlašské, para, lieskové orechy)
- 6 ks vykôstkovaných datlí
- 3 PL kokosového oleja
Čokoládový krém:
- 4 zrelé avokáda
- 6 PL kvalitného kakaa
- 2 PL javorového sirupu
- pár kvapiek mätovej silice
- 3 PL kokosového oleja
- čerstvé lístky mäty, prípadne orechy, jahody na ozdobenie
Naša rada:
- do krému môžete pridať aj kvalitnú horkú čokoládu, ktorú pred strúhaným vložíte na cca 10 minút do mrazničky
- do korpusu môžete pridať aj kvalitné kakao :-)
Postup prípravy:
Korpus:
- V mixéri rozmixujeme orechy a datle, kým nevznikne tuhá zmes
- Do zmesi pridáme kokosový olej a dôkladne rozmixujeme
- Dno tortovej formy s priemerom 23 cm vyložíme papierom na pečenie
- Pripravenú zmes rovnomerne utlačíme dlaňou na dno formy, a dáme vychladnúť na cca 30 minút (korpus musí stuhnúť)
Čokoládový krém:
- Avokáda olúpeme, odstránime kôstky a vydlabeme dužinu, ktorú dáme do kuchynského robota
- Pridáme kakao, javorový sirup, mätovú silicu, kokosový olej a vyšľaháme to tuhej čokoládovej peny
- Do vychladnutého korpusu nalejeme čokoládovú penu a zarovnáme stierkou
- Tortu môžeme posypať orechmi alebo tesne pred podávaním ozdobiť lístkami čerstvej mäty
- Takto pripravenú tortu odložíme do chladničky na minimálne 6 hodín (prípadne cez noc)
Veríme, že vám bude naša netradičná čokoládová torta chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.