ZDRAVÉ RECEPTY: Ak máte radi tradičnú pizzu, prinášame vám recept na zdravšie cesto na pizzu, jeho chrumkavú celozrnnú verziu. Vďaka vhodnej kombinácii celozrnných múk nespoznáte rozdiel, zelenina jej dodá sezónnu príchuť a vláknina poteší vaše črevá. 

Celozrnné cesto na pizzu s oblohou a la “Margherita”

Doba prípravy: 10 minút + chladenie 15 minút

Množstvo ingrediencií: cca 4 osoby

Ingrediencie:

Postup prípravy:

  • V miske premiešame oba druhy múk, pridáme cukor, droždie, soľ, olivový olej a vodu
  • Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti
  • Igelitový sáčok vytrieme olivovým olejom, vložíme doň cesto, ktoré odložíme do chladničky na 15 minút
  • Cesto rozvaľkáme na plechu vystlanom papierom na pečenie do požadovaného tvaru, polejeme kvalitným paradajkovým pretlakom, oreganom a obložíme zeleninovou oblohou

Obloha:

  • My sme zvolili čerstvé paradajky, červenú cibuľu, rukolu a samozrejme aj parmezán
  • Vy môžete použiť viac sezónnej zeleniny: baklažán, cuketa, rôzne druhy paprík, šampiňóny, atď. Je to len a len na vašej chuti
  • U detí voľte oblohu podľa veku

O liečivých účinkoch špaldy si môžete podrobne prečítať tu: špalda – liečivé účinky. Veríme, že vám naše celozrnné cesto na pizzu so zeleninovou oblohou bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.

Mgr.Lukáš Kovačovič