ZDRAVÉ RECEPTY: Asi sa nenájde dieťa, ktoré by nemala rado sladké dezerty. Celozrnná špaldová múka v kombinácii s ovocím vyčarí úsmev na tvári nielen vám rodičom, ale najmä vašim detičkám. V recepte môžete namiesto vajíčok použiť aj biele tofu alebo banány. 

Celozrnná špaldová múka: základ ovocnej torty pre deti

Doba prípravy: cca 80 minút

Množstvo ingrediencií: pre 3 – 4 osoby

Ingrediencie:

Postup prípravy:

Postup č. 1

  • Žĺtka oddelíme od bielkov
  • Žĺtka vložíme do misy, pridáme vlažnú vodu, olej, javorový sirup a dobre premiešame
  • Múky spolu premiešame, pridáme kypriaci prášok do pečiva a necháme chvíľu postáť
  • Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
  • Ďalej postupujeme tak, že do žĺtkov pridáme vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Pridáme múku a opäť zľahka premiešame
  • Okrúhlu nádobu na pečenie vymastíme olejom a posypeme múkou
  • Polovicu hotovej zmesi nalejeme do nádoby, do zvyšnej časti pridáme kakao, premiešame a opäť nalejeme na nádoby. Jemne premiešame obe druhy cesta
  • Umyté, na kocky nakrájané ovocie obalíme múkou (aby nám ovocie nepadlo na spodok nádoby), poukladáme na cesto, pridáme mandle a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry na 185 ºC cca 30 – 40 minút
  • Cesto vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť  a podávame :-)

Postup č. 2

  • Tofu alebo banány rozmixujeme mixérom na hladký krém
  • Do nádoby dáme vodu, olej, javorový sirup, rozmixované tofu alebo banány a dobre premiešame
  • Múky spolu premiešame, pridáme kypriaci prášok do pečiva a necháme chvíľu postáť
  • Obe zmesi spolu zľahka zmiešame a ďalej postupujeme podľa vyššie uvedených krokov (postup č.1)

Veríme, že vám a vašim detičkám bude naša ovocná torta naozaj chutiť, a že sa špaldová múka vo vašej domácnosti rýchlo udomácni. Viac informácií o liečivých účinkoch špaldy sa dozviete v našom článku: špalda – liečivé účinky.

Prajeme vám dobrú chuť.

Mohlo by sa vám hodiť