ZDRAVÉ RECEPTY: Prinášame zdravšiu alternatívu k obľúbeným mäsovým fašírkam pre vašu rodinu: zeleninové fašírky z pšena. Ak ste pšeno ešte nikdy nejedli, toto je celkom chutný spôsob ako si ho prvýkrát vyskúšať. 

Zeleninové fašírky z pšena

Doba prípravy: 50 minút

Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby

Ingrediencie:

  • 200 g pšena
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá červená cibuľa
  • za hrsť ovsených vločiek
  • za hrsť petržlenovej vňate
  • údené tofu
  • 1 vajce
  • majoránka
  • soľ
  • olivový olej

Postup prípravy:

  • Rúru vyhrejeme na 200 stupňov C
  • Pšeno sparíme 2 – 3 x vriacou vodou a ovsené vločky namočíme do vody
  • Pšeno uvaríme v osolenej vode cca 20 minút (v pomere 1:2), necháme vychladnúť
  • Cibuľu orestujeme na olivovom oleji
  • Do vychladnutého pšena pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, orestovanú cibuľu, ovsené vločky zbavené vody, rozdrvené údené tofu, majoránku, vajce, soľ a zmes premiešame
  • Zo zmesi vytvarujeme bochníky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a vo vyhriatej rúre ich upečieme do ružova
  • „fašírky“ necháme vychladnúť (v opačnom prípade by sa nám rozpadli) a podávame so zeleninovým šalátom

Veríme, že vám naše zeleninové fašírky z pšena budú chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.