ZDRAVÉ RECEPTY: Ak ste už počuli, že „ochutené čokolády“ obsahujú priveľa cukru a len minimum skutočnej čokolády, počuli ste správne! V tomto dezerte je však nielen plno čokolády ale aj dávka kvalitnej kávy, ktoré vám spolu dodajú množstvo antioxidantov v podobe dobrej nálady :-).  

Neobvyklý dezert: kávová čokoláda s mandľami

Doba prípravy: 20 minút

Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby

Ingrediencie:

  • 300 g kvalitnej horkej čokolády (min. 85%)
  • 1/2 šálky pražených mandlí, nasekaných na menšie kúsky
  • 1 – 2 PL kvalitnej kávy z čerstvo pražených zŕn
  • kokosový či brezový cukor podľa chuti (nemusí byť)

Postup prípravy:

  • Dosku na krájanie obalíme potravinárskou fóliou
  • Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli
  • Keď je čokoláda rozpustená, pridáme kávu a cca 1/4 z celkového množstva pražených mandlí
  • Zmes dobre premiešame, vylejeme na potravinársku fóliu (na výšku cca 0,5 cm), posypeme zvyšnými mandľami
  • Pri izbovej teplote necháme stuhnúť cca 6 – 8 hodín, v prípade nedostatku času ju vložíme do chladničky
  • Polámeme na menšie kúsky a môžeme uchovávať vo vzduchotesnej nádobe

Prajeme vám dobrú chuť a dúfame, že vám kávový dezert s mandľami spríjemní deň či už doma, v práci alebo na cestách.

Pozn. pre cukrovkárov: pre vás je na sladenie vhodná stévia alebo brezový cukor