ZDRAVÉ RECEPTY: Máte radi rizoto, ale quinou by ste radi vyskúšali? Genialita tohto receptu je v tom, že všetko dáte naraz na panvicu a počkáte cca 20 minút. Jedlo poskytne nielen kvalitné bielkoviny a vlákninu, ale aj plno antioxidantov, ktoré vás budú chrániť pred civilizačnými chorobami. A navyše nebudete mať ten „nepríjemný“ pocit plnosti, ako keď skonzumujete bielu ryžu.

Mexické „rizoto“ z quinoy

Doba prípravy: 35 minút

Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby

Ingrediencie:

  • 1 PL olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka quinoy
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • 1 bal. paradajok v skle
  • 1 šálka kukurice
  • 1 ČL čili prášku
  • 1/2 ČL kmínu
  • 1 zrelé avokádo, na plátky alebo kocky
  • 1 konzerva prepláchnutých červených fazúľ
  • 2 PL čerstvých lístkov koriandra alebo petržlenu, nasekaných nadrobno
  • 1/2 zelenej čili papričky. nakrájanej nadrobno
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • šťava z 1 limetky

Postup prípravy:

  • Na panvicu dáme olej, pridáme cesnak a čili papričku, restujeme cca 1 minútu
  • Pridáme quinou, zeleninový vývar, fazule, paradajky, kukuricu, čili prášok a kmín, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
  • Privediem do bodu varu, prikryjeme pokrievkou, znížime teplotu varenia a varíme cca 20 minút
  • Nakoniec pridáme avokádo, šťavu z limetky, lístky koriandra a podávame

Veríme, že sa toto rýchle rizoto stane vo vašej rodine pomerne obľúbeným. Prajeme vám dobrú chuť.