ZDRAVÉ RECEPTY: Ak si chcete dobre a bez výčitiek zamaškrtiť, naša čokoládová torta je nielen plná zdravých surovín, ale aj rýchla na prípravu. Žiadne pečenie a už žiadny špinavý pekáč. Pre tento dezert budete potrebovať kvalitné suroviny, chuť, odhodlanie a samozrejme aj nejaký ten priestor v chladničke. I keď, kto vie? :-)

Čokoládová torta s príchuťou mäty

Doba prípravy: 30 minút + doba chladenia (min. 6 hodín)

Množstvo ingrediencií: 3 – 4 osoby

Ingrediencie:

  • 200 g orechov (mandle, vlašské, para, lieskové orechy)
  • 6 ks vykôstkovaných datlí
  • 3 PL kokosového oleja

Čokoládový krém:

  • 4 zrelé avokáda
  • 6 PL kvalitného kakaa
  • 2 PL javorového sirupu
  • pár kvapiek mätovej silice
  • 3 PL kokosového oleja
  • čerstvé lístky mäty, prípadne orechy, jahody na ozdobenie

Naša rada:

  • do krému môžete pridať aj kvalitnú horkú čokoládu, ktorú pred strúhaným vložíte na cca 10 minút do mrazničky
  • do korpusu môžete pridať aj kvalitné kakao :-)

Postup prípravy:

Korpus: 

  • V mixéri rozmixujeme orechy a datle, kým nevznikne tuhá zmes
  • Do zmesi pridáme kokosový olej a dôkladne rozmixujeme
  • Dno tortovej formy s priemerom 23 cm vyložíme papierom na pečenie
  • Pripravenú zmes rovnomerne utlačíme dlaňou na dno formy, a dáme vychladnúť na cca 30 minút (korpus musí stuhnúť)

Čokoládový krém:

  • Avokáda olúpeme, odstránime kôstky a vydlabeme dužinu, ktorú dáme do kuchynského robota
  • Pridáme kakao, javorový sirup, mätovú silicu, kokosový olej a vyšľaháme to tuhej čokoládovej peny
  • Do vychladnutého korpusu nalejeme čokoládovú penu a zarovnáme stierkou
  • Tortu môžeme posypať orechmi alebo tesne pred podávaním ozdobiť lístkami čerstvej mäty
  • Takto pripravenú tortu odložíme do chladničky na minimálne 6 hodín (prípadne cez noc)

Veríme, že vám bude naša netradičná čokoládová torta chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.